CDlerim

CDlerim
indirmek için resimlerin üzerine tıklayın

NEFESLE HAYAT ARASINDAKI BAĞ NEDİR?


Hayat bir  oyun!
Bu oyun, şu andan itibaren oynamaktan müthiş keyif alacağınız bir oyun olsun mu?
Sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu, geçmiş kaygısı, gelecek endişesi olmadan; güven içinde hissedip, her an huzuru deneyimleyerek, zevkle yaşamak, neşe içinde üretmek, yeteneklerini keşfedip hem kendine hem başkalarına katkıda bulunmak…
Üstelik bunları yaparken herşeyi kolaylıkla ve doğallıkla hiç zorlanmadan yapabiliyor olmak. Kulağa hoş geliyor değil mi?
Eğer hayatınız zaten böyleyse, bu yazının gerisini okumanıza gerek yok…
Ama eğer böyle değilse ve böyle olmasını istiyorsanız, o zaman burada yazılanları dikkatle ve özenle okumanızı ve uygulamanızı tavsiye ederim. Gerçekte hak ettiğiniz hayatı yaşamak aslında sandığınızdan çok daha kolay ve basit.
Şimdi, gelin hep birlikte yaşamımızı arzu ettiğiniz hale getirmenin önünde duran ve bizi engelleyip ilerlemekten  alıkoyan her türden engellerimizi, olumsuz düşünce kalıplarımızı ve inançlarımızı  önce teşhis edip tanıyalım sonra da onları bize ve hayat amacımıza hizmet edecek inançlara dönüştürelim ki hayatımız daha yapıcı, daha olumlu, daha keyifli bir hale gelsin.
Nasıl mı?
Sadece bir tek şeyi dönüştürerek…
Neyi mi?
Yanıt düşündüğünüzden çok daha basit ama bir o kadar da basite alınmayacak kadar  önemli! Nefesinizi… Zaten dönüşüm demek, köklü bir değişim demektir. Öyleyse, işe en temel olan şeyle, varlığımızın kaynağı nefesimizle başlamak, en doğru adım değil de nedir?
Üstelik sadece  nefes alıp verme alışkanlığımızı değiştirerek kendimizi fiziksel olarak daha sağlıklı ve enerjik; duygusal ve zihinsel olarak daha dengede ve mutlu, doyumlu hissetmemiz, arınmış bir bedene, pozitif bir zihne, ruhsal boyutta tamlığa erişip;  bilinçaltımızdaki geçmişimizden gelen travmaların izlerini silmek, yaşamdan zevk almak, çoğumuzun unuttuğu istek, şevk, heyecan ve yaşama bağlılık duyguları ile yeniden temasa geçebilmemiz mümkün!
Herkes bilir ki, nefesimiz bizim aynı zamanda yaşam enerjimiz! Çünkü dünyaya ilk geldiğimiz anda aldığımız ve gene dünyadan ayrılırken verdiğimiz en son şey: NEFESİMİZ!
Hepimiz nefes almanın ne kadar hayati bir şey olduğunun farkındayız; yemek yemeden, uyumadan, su içmeden saatler geçirebilirken, NEFES ALMADAN sadece birkaç dakika yaşayabiliriz!
Çünkü soluduğumuz havadan aldığımız oksijen vücudumuzun en önemli ve vazgeçilemez enerji kaynaklarından biri. Bu da demek oluyor ki, onu nasıl alıp-verdiğimiz hayatımızı nasıl yaşayıdığımızla derin bir bağlantı içinde.
Yani, ne kadar doğal, kolay, çabasız bir hayatınız varsa o kadar doğal nefes alıyorsunuz demektir. Ya da tam tersi, ne kadar akıcı diyafram kullanarak alınan, doğal bir nefesiniz varsa, hayatınız da o kadar doğal ve akıcıdır.
Kısacası, nefesimizin farkına varmak ve nefesimizi açmak demek, kendimizin ve hayatımızın farkına varmak ve açmak demektir. Bu aynı zamanda bedeninizin kendini iyileştirme ve hastalıklarla mücadele etme kapasitesini de arttırmak anlamına gelir.
Çünkü NEFES demek SAĞLIK demektir, HAYAT demektir.
Çünkü NEFES, “SAĞLIK”ın ve “HAYAT”ın ta kendisidir. Onsuz sağlık da hayat da, söz konusu bile olamaz!
Üstelik nefes en hızlı, en kolay, en doğal arınma ve iyileşme tekniklerinden biri ve her an bizimle birlikte. Ne zaman istersek, onu bilinçli bir şekilde kullanarak negatif duygu ve düşüncelerimizden ışık hızıyla arınabiliriz.
Nefesle gelen mucizelerin binlerce kez şahidi olmuş biri olarak, tek diyebileceğim şu:
Nefesimize odaklanıp, dikkatimizi kendi içimize vermek ve farkındalığımızı kendimize yöneltmek; duygu ve düşüncelerimiz arasındaki her türlü filtreyi kaldırıp, gerçekte olduğumuz sonsuz varlığımızın potansiyeline ve gücüne erişebilmemize ve hayatımıza mucizelerin girmesine olanak sağlar.
Nefes yolunda atacağınız ufacık bir adım, en küçük bir açılım bile sizi düşünemeyeceğiniz kadar eğlenceli ve neşeli deneyimlere sürükleyebilir. Başladığınız bu nefes yolculuğunda, fiziksel boyuttan ruhsal boyuta uzanan bir süreç içine girmeniz kaçınılmazdır. Bu yol, kendi varlığınızın size ve tüm dünyaya nasıl bir hediye olduğunuzu anlama yolculuğudur.
Ancak böylesi bir hayat deneyiminde her an neşeyi, huzuru ve derin şükran duygularını deneyimlemek mümkün olacaktır. Sadece yaşıyor olmak ve varlığınızın verdiği derin minnet ve şükranı deneyimlemek. Aldığın her nefesin ne kadar değerli bir şey olduğunun farkında olmak, sana ve dünyaya hizmet eden herşeyi sevgiyle alıp kabul etmek, hizmet etmeyenlerin gitmesine izin vermek, almak ve vermek arasındaki dengeyi ve uyumu yakalamak.
nefes ve faydaları üzerine sorulan soruları yanıtladığım röportajım için:

You Might Also Like

0 yorum