CDlerim

CDlerim
indirmek için resimlerin üzerine tıklayın

Hayvanlarla Oyun Kartları



Hayvanları hepimiz severiz. Hele ki siz çocuklar, onlarla biz büyüklerden çok daha iyi biliyorsunuz. Biz çoğu zaman unutuyoruz onların varlığını, yaşadığımız dünyaya verdikleri bolluğu, mutluluğu, zenginliği… 

Çünkü artık doğadan kopuk yaşıyoruz. Modern hayatın içinde, büyük şehirlerde toprak yüzü bile görmeden,  ağaç nedir bilmeden,  hatta bir kuş sesi bile duymadan yaşayıp gidiyoruz. Evde evcil hayvanımız yoksa, hayvanlarla olan ilişkimiz, ayda yılda bir gittiğimiz hayvanat bahçelerindeki gözlemlediğimiz hayvanlarla sınırlı. Hangi hayvan ne yer, ne içer, nerde yaşar onu bile bilmiyoruz. Onu bırakın, çoğumuz yanından geçtiğimiz ağaç ne ağacıdır, yaprağı nasıldır, meyvesi var mıdır ya da bu çiçeğin adı nedir, bunlarla bile ilgilenmiyoruz.  

Ama düşünüyorum da, bizler gene de şanslıydık...  Pek çok şeyi yaşadığımız yerdeki doğanın bizzat kendisinden deneyimledik, gözlemledik, öğrendik. Peki ya siz? Ya gelecekte gökdelenlerde yaşayacak olan sizlerin çocukları?  Onlar doğa bilincini nasıl alacaklar? İnternetten mi? Yoksa televizyondan mı?

Biz de, madem ki onlar doğaya gidemeyecekler, bari doğa onlara oyunlarında gelsin, onlar da oynayarak bu bağı kursunlar istedik. 

Doğayla olan bağımızın tazelenip devam etmesi, şu dünyayı hayvanlarla paylaşıyor olduğumuzu ve onlarla olan birlikteliğimizin farkında  olarak gelecek nesillerin bizlerden çok daha bilinçli seçimler ve eylemler içinde olmaları adına böyle bir çalışma yaptık. 

Aslında hepimiz, hayvanların ana karekteristik özellikleri hakkında bilgi sahibiyizdir. Öyle ki, belli özelliklerinden bahsederken hep bu hayvanlardan örnekler veririz. Aslan gibi güçlü, arı gibi çalışkan, kanguru gibi çevik, tilki gibi kurnaz, kuğu gibi zarif; köpek gibi sadık, kedi gibi özgür... Ama onların bilmediğimiz daha pek çok yanları var... Örneğin yavrusunu karnında taşıyan kanguru çevik olduğu kadar merhametlidir de. Kuğu zarif olduğu kadar ruhsal gelişimi ve dönüşümü de temsil eder. Yunuslar sevimli olmalarının yanı sıra şifacıdırlar. İnsanları ve doğayı iyileştiriler. 
Her tür, kendi içinde ortak bir  bir ruha ve ortak bir bilince sahip olarak hareket eder. . Bize varlıklarıyla, yaşam biçimleri ve en belirgin özellikleriyle adeta bir şeyler anlatmak ister gibidirler.   Kısaca onlardan büyük, küçük hepimizin öğreneceği çok şey var. 
Hayvanlar, bazen varlıklarının temsil ettikleri ile bize geliştirmemiz gereken yönlerimizi gösterdikleri gibi, bazen de, bize destek olup ihtiyacımız olan gücü verirler. Yani bir çeşit rehberlik yaparlar. 

Bazen rüyalarımızda bir hayvan görebilir ya da günlük yaşamın içinde birden bire bir hayvanın görüntüsüyle ya da bizzat kendisiyle karşılaşıp şaşırabiliriz. Bir anda çalılıklardan çıkan bir kaplumbağa, ya da bir dağ yolunda karşıdan karşıya geçen bir tilki, denizde giderken uzaktan zıplayarak ilerleyen yunus sürüsünü görmek hepimize sevinç çığlıkları attırır.
Bilmediğimiz şey, onların temsil ettiği işaretlerin, bizim gerçekte yaşadığımız olaylarla, içinde bulunduğumuz durumlarla ya da duygularla bire bir bağlantılı olduğudur. Şunu iyi bilin ki, bu hayatta hiç bir şey durup duruken karşınıza çıkmaz!
Öyleyse, gelin onları daha yakından tanımaya, onlar hakkında düşünmeye ve onlarla aramızdaki benzerlikleri keşfe çıkalım. Onların dünyasına ve bizlere verdikleri mesajlara birlikte bakalım. Her birinin simgelediği belirgin özelliklerini kendi içimizde arayıp, varlıklarının bizler için ifade ettiği anlamlarıyla derinden bağlantıya geçelim. 
Hem oynayalım, hem öğrenelim, hem de eğlenelim.

Kartlarının Kullanımı:

Hayvan Kartlarını birçok farklı şekilde kullanmak mümkün. 

Öncelikle kartları kapalı bir şekilde avuçlarınızın arasına alıp, enerjisini ve size ne hissettirdiklerinizi algılamaya kendinizi açın. Bunu kısaca kartları kalbinizin üzerine yerleştirip bir süreliğine tutarak ya da  her bir karta ellerinizle dokunarak yapabilirsiniz. Sonra da aklınızdan bir soru sorup yanıtına yardımcı olması için ya da genel bir destek almak için bir kart çekebilirsiniz. Eğer başka birisi için kart çekiyorsanız, çekmeden önce ondan bir soru sormasını isteyebilirsiniz.
Sorduğunuz soru ya da gündeminizdeki genel konunuz hakkında size rehberlik yapacak olan hayvan kartlarından birini çektikten sonra, kartın arkasında yazan olumlamayı okuyun. Şimdi, gözlerinizi kapatıp, çektiğiniz karttaki  hayvanın kendiniz olduğunu hayal edin. Okuduğunuz olumlamayı bu görüntüyle birleştirin. Bu size ne hissettiriyor?  Daha fazla Güç? Canlılık? Enerji? Şefkat? Özgürlük? Korunma? Güven? Dostluk? Tüm bunları fark edin ve bunun keyfini çıkarın. Gün içinde ne zaman isterseniz, seçtiğiniz hayvanın ihtiyacınız olan özelliklerinden faydalanabileceğinizi de hatırlayın.

Başka bir uygulama şeklinde de oyuncular iki gruba ayrılır. Her grup sırayla kendi aralarında bir kart seçer ve hayvanın adını söylemeden sadece  simgelediği özelliklerini söyler. Karşı gurubun doğru hayvanı bulmak için sadece 3 tahmin hakkı vardır. Kolaylık sağmak açısından, istenirse ellerindeki tüm kartların resimlerini karşı gruba gösterebilirler. Birinci tahminde bilirlerse 3 puan, ikinci tahminde bilirlerse 2 puan; son tahminde bilirlerse 1 puan alır. Bilemezlerse, kartı seçen grup 1 puan alır. En fazla puanı alan grup kazanır.

Bir başka uygulama şeklinde, kartlar eşit şekilde oyuncular arasında paylaştırılır. Her oyuncu kartlarını üst üste gelecek şekilde, diğer oyuncuya göstermeden avucunda tutar.  En küçük yaştaki oyuncu, oyunu başlatır. Elindeki kartlardan en üstte olanın bir özelliğini seçip rakamını söyleyerek kartı yere bırakır. Diğerleri de ellerindeki kartların en üstte olanında yazılı olan ilgili rakamı yüksek sesle söylerler ve kartlarını yere bırakırlar. En büyük rakamı söyleyen yerdeki kartları alır ve oyuna o devam eder. Eğer en büyük rakam birden fazla söylenmişse kartların hepsi yerde kalır ve oyuna bir sonraki oyuncu devam eder. Kartları tükenen oyuncular oyun dışı kalır ve oyun bu şekilde devam eder.


Kartların üzerindeki sorularla oynamak:
Oyuncular iki gruba ayrılır. Her grup kartlarını yere soru kısımları okunabilecek şekilde bırakır. En üstteki kartta yer alan soruyu okuyarak karşı gruba sorar:
 “Yenilenme, Kendini Yenileme ve İyileştirmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?” ya da “Ego ve üstünlük taslamadan öğrenmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?” gibi... Ellerinde bulunan kartların resimlerini ve sadece isimlerini karşı guruba doğru tutarak, doğru hayvanı bulmaları için gene 3 tahmin hakkı verilir. Birinci tahminde bilirlerse 3 puan, ikinci tahminde bilirlerse 2 puan; son tahminde bilirlerse 1 puan alır. Bilemezlerse, soruyu soran grup 1 puan alır. En fazla puanı alan grup kazanır.

Bir başka uygulama şeklinde de, kartlar gene eşit şekilde oyuncular arasında paylaştırılır. ancak son kart yere açılır. Oyuncular bu kez kartlarını avuçlarında açık bir deste şeklinde tutarlar. Yerdeki kartın arkasındaki sorunun yanıtını içeren kartı elinde tutan oyuncu kartını yere bırakır.
Bu kez yeni karttaki sorunun yanıtı kimin elindeyse 
oyun da ona geçer ve ve oyun herkesin elindeki kartlar bitinceye kadar böylece devam eder. 

5 element nefesi uygulaması:
Bu kartları kullanarak “5 element nefes çalışması” uygulaması da yapılabilir. Bu çalışma tek başına ya da büyük küçük herkesle grupça da uygulanabilir.

Hayvanların temsil ettiği elementler sadece onlarda değil, yaşamı oluşturan her yerde ve her şeyde, doğanın içinde de vardırlar. Bu yüzden, elementlerle çalışmak doğa ve çevre bilincimizi geliştirmenin yanı sıra; kendimize, başkalarına ve yaşama karşı da derin bir minnet ve şükran duygusu hissedebilmemizi ve içimize muhteşem bir huzur ve güven duygusunu aşılamamıza katkı sağlamış olur.  Elementlerle bütünleşmek, kendi tamlığımızı ve mükemmeliğimizi fark etmenin de en güzel ve en eğlenceli yollarından biridir. 
5 element nefesini ister grupla, ister bireysel olarak çalışalım; bu çalışma bize, her bir kişinin hayatımızdaki önemi ve değeri üzerine bir farkındalık verdiği gibi, kendimizin başkalarına yaptığı katkının da farkına varmamıza aracılık eder. Dünya ile bağımızı ve ondan beslenmemizi güçlendirir ve aynı şekilde ona daha saygılı ve çevre bilincine sahip bireyler olmamıza da katkı sağlar.

Bunun için seçilen karttaki hayvanın elementi ile 5-10 dakika kadar nefes yaparken kartta yer alan olumlamaları ve temizleme cümlelerini söylemek yeterli olacaktır.

Seçilen kart eğer ağaç elementinden ise, katılımcılar neşeli bir müzik eşliğinde, çektikleri karttaki hayvanı ve yaşayışını düşünerek 5-10 dakika dans ederler. Bu sırada platin renki bir ışığı tıpkı bir ağaç gibi tepelerinden alıp köklerinden verdiklerini hayal edebilirler. 

Eğer seçilen kart ateş elementindense, “Ateş Nefesi” yaparlar. Bunun için, ağızdan sık sık soluyarak körükle bir ateşi çoğaltırmışcasına nefes alıp verirler.

Eğer toprak elementi ise, 5-10 dakika kadar ağızdan, derin diyafram nefesleri almaya başlarlar. Bu sürede nefes alışlar uzun, verişler kısa olacak şekilde “Toprak Nefesi” alınır.

Eğer metal elementinden bir kart seçilmişse, 5-10 dakika kadar ağızdan ancak bu kez nefeslerin alışları kısa, verişleri uzun tutularak “Metal Nefesi” alınır ve hatta bu sırada uzun uzun tonlamalarla sesler çıkartabilirler. Bu arada, katılımcılar, eğer tavşan kartı çekmişlerse, tavşan gibi zıplayarak, zürafa kartı çekmişlerse onun gibi koşup onun taklitini yaparak ve o hayvanın seslerini uzun uzun tonlamalarla çıkartılarak olayı daha da eğlenceli bir hale getirilebilir. 

Eğer su elementinden bir kart seçilmişse, bu kez de nefes alış ve verişlerimizin dengede ve eşit aralıkta olmasına özen gösterilerek su nefesi alınır.  

Çalışmanın daha da eğlenceli olması için, seçtiğiniz hayvanın özellikleriyle dans edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, çektiğiniz kart kerkenkele ise kendinizi bir kertenkele gibi hissedin. Ani hareketlerle oraya buraya gidip gelin, kafanızı birden yana çevirirken durun ve etrafınıza baktığınızı hayal edin. Sürünerek çıkıp indiğinizi içinizde canlandırın. Yani bir kertenkele olun:)
Ya da  kartal kartını çekmişseniz göklerde süzüldüğünüzü hayal edin... Pike yapıp avınızı yakalayıp yeniden havalandığınızı, dönüp bir kayaya konduğunuzu... Gururla etrafınıza baktığınızı...
Her hayvan biyolojik yapısına ve yaşam koşullarına en uygun şekilde nefes alıp verir. Bu yüzden hepsi farklı nefes paternlerine sahipler. Örneğin köpekler dilleri dışarda sıkı sık nefes alıp veriler.  Yunuslar suyun altında nefeslerini tutarak yaşarlar ve ne zaman nefes almaya ihtiyaç duyarlarsa, o zaman suyun üstüne çıkarak nefes alırlar. 
Bunu da dikkate alarak, nefesleri tıpkı seçmiş olduğunuz hayvanın nefesi gibi alıp vererek onu ve yaşam koşullarını gözünüzde daha da iyi canlandırabilirisiniz. Bunu yaparak, oyuna hem daha çok eğlence hem de daha çok farkındalık katmış olacaksınız.

Tüm bunları yaparken kendinizi tamamiyle hayal gücünüzün ellerine bırakın. Hiç bir yönlendirme olmadan o an, içinizden nasıl geliyorsa, o hayvanı nasıl canladırmak istiyorsanız o şekilde dans edin.

Hemen ardından seçilen karttaki olumlamalar ve temizleme cümlelerini tekrarlayarak çalışmayı sonlandırın. En sonunda da yere uzanarak 
nefeslerle oluşturulan enerjinin tüm bedene yayılması için  ve bir süreliğine öylece kalın. 

Bu şekilde bir nefes uygulaması yapmak,  hayatınızdaki sürekli yenilenen döngüsel kalıplarınızı kırmanız; eksik olan yanlarınızı çoğaltıp aşırı olan yanlarınızı dengelemeniz adına da çok faydalı olacaktır.



Açıklamalar: Ülker Uzun Polat
Kişisel Gelişim Uzmanı ve Nefes Terapisti.






Zürafa
Uzanmayı ve farklılığı simgeler. Kendini sevmeyi sembolize ederler.
Zürafalar çok güçlü hayvanlardır. dayanıklıdırlar ve fiziksel olarak da oldukça güçlüdürler. Özellikle yırtıcı hayvanlara karşı savunma mekanizması muhteşemdir. Sert tekmeler atarak yırtıcı hayvanalara karşı inanılmaz bir savunma geliştirirler. Dünya'daki en uzun kara hayvanıdır. Uzun boyunları zürafalara ağaç tepelerindeki başka hiçbir hayvanın ulaşamayacağı yaprakları yemelerini sağlar. Genelde savanlarda, otlaklarda ve açık ormanlarda yaşamlarını sürdürürler. Ortalama ömürleri 25 yıl kadardır. Elementi ağaçtır.

Zeka: 5      Hız: 4
Uçma: 0      Görüş: 5
Avcılık: 2     Yaşam süresi: 5

“Zürafaları  Seviyorum. Bana, farklı olmanın avantajlarını anımsatıyorlar.” 
“Hedeflerime kolaylıkla uzanıyorum. Gücümü kendimden alıyorum.
Farklılığımın her zaman benim avantajım olduğunu biliyorum. Savunma mekanizmalarım mükemmel bir şekilde çalışıyor. 
Her nefeste...”
SORU: 
Ego ve üstünlük taslamadan öğrenmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?





Yusufçuk 
Ego ve üstünlük taslamadan öğrenmeyi, ruhsallığı simgeler.
Helikopter böceği diye de adlandırılan bu güzel böcekler sivrisinek gibi bazı zararlı canlıları yiyerek beslenirler. Genellikle, durgun su kenarlarında, çeşme, akarsu, kanal ve göl kenarlarında yaşarlar. Yaşam süresi 6 ay ile 7 yıl arasında değişebilir. Elementi sudur.

Zeka: 2     Hız: 4
Uçma: 5      Görüş: 4
Avcılık: 1     Yaşam süresi: 2

Yusufçukları Seviyorum.

Bana, yaptığım işte ustalaşmanın ve öğrenmenin sonu olmadığını anımsatıyorlar.

Geliştirmem gereken yönlerimi fark ediyorum. 

Kendimi yenileme ve geliştirme arayışıma devam ediyorum. Her nefeste...
SORU: 
Şefkati, sevgiyi, neşeyi, oyunu ve nefesin kutsallığını simgeleyen hayvan hangisidir?












Yunus 
Şefkati, sevgiyi, neşeyi, oyunu ve nefesin kutsallığını simgeler.
Neşeyi ve neşeli olmanın iyileştirme gücünü simgeleyen varlıklardır. Aynı zamanda nefesin kutsallığını da bizlere anlatırlar. Yunusların nefes farkındalığı vardır çünkü onlar suda yaşamalarına rağmen, bizler gibi havadan oksijen alarak solunum yapan canlılardır. Bu yüzden uyurken bile nefeslerinin farkında olmak ve gerektiği an suyun üzerine çıkıp nefes almak durumundadırlar. Başta sığ denizler olmak üzere, tüm dünya denizlerinde ve bazı nehirlerde bulunan yunuslar etçil canlılardır ve genellikle balık, mürekkep balığı ve kabuklu deniz hayvanları ile beslenirler. 30-40 yıl arası yaşarlar. Elementi metaldir.

Zeka: 7     Hız: 6
Uçma: 0     Görüş: 4
Avcılık: 5      Yaşam süresi: 8
Yunusları  Seviyorum.

Bana, yaşama sevincini ve nefesin önemini anımsatıyorlar. 
İçimdeki şefkat ve anlayış 
yeteneğimi geliştiriyorum. Hayat eğlenceli bir oyun ve ben her anımı neşe içinde yaşıyorum. Nefesimin ve onun kutsallığının farkındayım. 
Her nefeste...
SORU: 
Yenilenme, Kendini Yenileme ve 
İyileştirmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?






Yılan 
Yenilenme, Kendini Yenileme ve 
İyileştirmeyi simgeler.

Yaşamak için sıcak yerleri tercih eder. Her türden hayvanı yiyebilir ancak beslenirken avını parçalamaz. Avını bir bütün olarak yutar ve daha sonra sindirir. 30 yıla kadar yaşayan cinsleri vardır. Elementi ateştir.

Zeka: 5     Hız: 4
Uçma: 0     Görüş: 4
Avcılık: 6     Yaşam süresi: 6

Yılanları  Seviyorum.

Bana, yaşam döngüsünü ve kendini yenilenmenin sonu olmadığını anımsatıyorlar.

Kendimi yeniliyorum. Bir yaşam seviyesinden diğerine, bir döngüden diğerine keyifle ve kolaylıkla geçiyorum. 
Her nefeste...
SORU: 
Gizem ve uyumlanmayı simgeleyen hayvan hangisidir?





Yarasa 
Gizem ve uyumlanmayı simgeler. İçsel gücü ve ona güveni vurgularlar.
Yarasalar karanlık içersinde yaydığı titreşimler doğrultusunda yolunu bulduğu için, en ufak bir sıkıntıda ya da karanlık içerisinde sezgilerinize güvenmeniz gerektiğini gösteren bir hayvandır. Kanatlarını çırparak gerçek anlamda uçabilen yegâne memeli hayvandır. Tropikal bölgelerde yaşarlar. Gececidirler. Gündüzleri karanlık yerlerde, dinlenirler. Gece avlanmaya çıkarlar. Çoğu böcekçildir. Meyve, çiçek özü ile beslenenleri de vardır. Kuş, kertenkele, kurbağa ve balık avlayanlarına da rastlanır. 15 veya daha fazla yıl yaşayabilmektedir. Elementi metaldir.

Zeka: 3      Hız: 5
Uçma: 5      Görüş: 9
Avcılık: 7      Yaşam süresi: 3


Yarasaları Seviyorum.

Bana, yaşamın gizemini, eski alışkanlıklarımdan vazgeçerek yeniyle uyumlanmayı anımsatıyorlar. 
Uygun olmayan yaşam biçimlerimi sevgiyle terk ediyorum. 
Hayata uyumlanıyorum. Sezgilerim doğrultusunda hareket ederek ilerliyorum ve bilinmeyenin, yeniyi sevgiyle kucaklıyorum.
 Her nefeste...
SORU: 
Korkularla yüzleşmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?






Yaban Domuzu 
Korkularla yüzleşmeyi simgeler.
Yaban domuzları, yaşamak için ıslak ormanları, bataklıkları severler. Domuzlar hem otobur, hem de etobur canlılardır. Beslenmelerinde özellikle palamut, ceviz, kestane, fındık vs. gibi tohum ve meyveler yanında bitki artıkları içerisindeki solucan ile böcekler de önemli yer tutar. Yaban domuzları 20-25 yıl yaşarlar. Elementi ateştir.

Zeka: 4     Hız: 6
Uçma: 0    Görüş: 5
Avcılık: 6     Yaşam süresi: 5


Yaban Domuzlarını Seviyorum.

Bana, en iyi savunmanın saldırmak olduğunu anımsatıyorlar. Korkularımın üzerine gitmenizin önemini vurgulayan bir hayvandır.

Tüm sanal korkularımla, kaçtığım herşeyle yüzleşmeye hazırım. Her nefeste...

SORU: 
Kurnazlık, zeka ve kamuflaj yeteneğini simgeleyen hayvan hangisidir?











Tilki 
Kurnazlık, zeka ve kamuflaj yeteneğini simgeler.
Çoğunlukla boş bırakılmış porsuk yuvalarında, ya da kır kurtlarının açtıkları tünellerde yaşarlar. Çöl ve ova tilkileri inlerini diğerlerinden daha derine kazarak sıcaktan korunurlar. Tavşanlar, kemirgenler ve böceklerle beslenirler. Yuvalarını yerde kuran kuşlar, tavuksular, balıklar ve otla da beslenebilirler. Bazan aslan ve kurt gibi yırtıcıların arkasına takılarak onların av artıklarını yerler.  Ömrü, 15-20 yıldır. Elementi topraktır.

Zeka: 7     Hız: 6
Uçma: 0     Görüş: 6
Avcılık: 6     Yaşam süresi: 4


Tilkileri Seviyorum.

Bana, yerinde kararlar almanın ve doğru zamanda hareket etmenin önemini anımsatıyorlar.

Sürekli öne çıkıp, göze batmak yerine; bazen de sessiz kalıp, başkalarının ne yaptığını gözlemliyorum. 

Zekamı aklımla 
birleştiriyorum. Her nefeste...
SORU: 
Gösterişi simgeleyen hayvan hangisidir?






Tavuskuşu
Gösterişi simgeler. Kutsal hayvanlardır. 
Tavus kuşu ormanların içinde yaşar. Kanatlarındaki tüylerinin kutsal olduğu ve bereket, şans getirdiğine inanılır.Hepsi yerde beslenir ve geceleyin ağaca tüner. Hepçil (hem ot hem et ile) beslenirler. Ortalama yaşam süreleri 50 ile 70 yıl kadardır. Elementi ağaçtır. Ayrıca ateş elementinin yakıcı gücünü de barındırdığından çift elementtir diyebiliriz.

                                                                                                      
Zeka: 2      Hız: 3
Uçma: 2      Görüş: 3
Avcılık: 2      Yaşam süresi: 10

Tavuskuşlarını Seviyorum.

Bana, kendimi ve içimdeki ışığı ortaya çıkarmanın önemini anımsatıyorlar. 

Ruhumun ışığının içimden dışarıya yansımasına izin veriyorum.
Yeteneklerimi ve özelliklerimi sergilemeyi seviyorum. Her fırsatta onları sergilemeyi seçiyorum.
Her nefeste...
SORU: 
Çekingenlik ve  Alçakgönüllülüğü simgeleyen hayvan hangisidir?






Tavşan 
Çekingenlik ve  alçakgönüllülüğü simgeler. Çok dikkatli hayvanlardır. Şans getirirler.
Var olan şartları iyi analiz etme yeteneğine sahiptirler. Otluk ve orman arazilerinde küçük mağara çukurlar içersinde yaşarlar. Ot ve diğer bitkilerle beslenir. Bunları bulamadıklarında ise kabuk ve filizleri kemirirler. Tarlalardaki ürünleri de yerler. ortalama 7-12 yıl yaşarlar. Elementi ağaçtır.

Zeka: 2       Hız: 4
Uçma: 0      Görüş: 3
Avcılık: 3     Yaşam süresi: 3


Tavşanları  Seviyorum.

Bana, çekingenlik ve  alçakgönüllülüğün korkaklık olmadığını anımsatıyorlar. 

Ben düşündüğümden çok daha cesurum. 
Her türden çekingenliğimi sevgiyle bırakıyorum. 
Kendimi ve yeteneklerimi küçümsemeden olduğum gibi görüyorum ve kabul ediyorum.
SORU: 
Oyun oynamayı, rahatlamayı ve yaşamdan zevk almayı simgeleyen hayvan hangisidir?

Her nefeste...













Su Samuru
Oyun oynamayı, rahatlamayı ve yaşamdan zevk almayı simgeler.
Nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memelidir. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşarlar. Balık, kurbağa avlar. Kuş, yumurta ve fare de yer. Su samurları 5 -20 yıl arasında yaşarlar. Elementi sudur.


Zeka: 4     Hız: 4
Uçma: 0      Görüş: 3
Avcılık: 3     Yaşam süresi: 4


Su Samurlarını Seviyorum.

Bana, yaşam sevincimi arttırmanın ne kadar çok yolu olduğunu   anımsatıyorlar.

En zor ve sıkıcı durumlarda bile yapılacak zevkli, eğlenceli birşeyler buluyorum. 
Endişelenmeyi bırakıyorum. Yaşamdan zevk almaya kendimi açıyorum.
Her nefeste...
SORU: 
Sonsuz sevgi ve sevincin habercisi olan hayvan hangisidir?






Sinekkuşu
Sonsuz sevgi ve sevincin habercisidir. Yeniden doğuşun simgesidir.
Birçoğu Orta ve Güney Amerika'daki tropikal iklimlerde yaşarlar, ancak bazı türleri ılıman iklimlerde de bulunurlar. Meleklekle bağlantılı olan hayvanlardan biridir. Genelde çiçek özleri ve çiçek nektarlarından beslenirler. Böcek de yerler. 15-17 yıl gibi kuşlar için uzun sayılacak bir yaşam süresine sahiptirler. Elementi metaldir.

Zeka: 5     Hız: 6
Uçma: 6     Görüş: 4
Avcılık: 4      Yaşam süresi: 3


Sinekkuşuları Seviyorum.

Bana, yaşama hayranlık duymayı ve herkesin içindeki güzelliği görmeyi anımsatıyorlar. 

Her türden yargılayıcı tavrımı 
sonsuzluğun döngüsüne bırakıyorum. 
Yaşamın coşkusunu ve neşesini içime 
çekiyorum. Her nefeste...
SORU: 
Tertipçiliği ve toplayıcılığı simgeleyen hayvan hangisidir?






Sincap
 Tertipçiliği ve toplayıcılığı simgeler. Hızlı, çevik ve esnektirler.
Ormanlık ve ağaçlık bölgelerdeki, parklar ve korulardaki ağaçların kovuklarında yaşarlar. Yaşam süresi yaklaşık 10 yıl olan bu memeliler, otoburdurlar. Elementi ağaçtır.

 Zeka: 5     Hız: 5
Uçma: 1     Görüş: 6
Avcılık: 4     Yaşam süresi: 3



Sincapları Seviyorum.

Bana, savurgan olmamayı, elimdeki kaynakları  doğru kullanmayı  anımsatıyorlar.

Birikimlerimle birlikte geleceğim de her zaman güvende. 
Her türden değişime karşı, her zaman tetikte ve hazırlıklıyım. Her türlü duruma esnek ve hızlı bir şekilde adapte olabilirim.
Her nefeste...
SORU: 
Olaylara geniş açıdan bakmayı, sezgi ve gözlem gücünü simgeleyen hayvan hangisidir?







Şahin 
Olaylara geniş açıdan bakmayı, sezgi ve gözlem gücünü simgeler.
Olaylara yukarıdan ve her yönüyle yani objektif açıdan bakma yeteneğinin önemine vurgu yaparlar. Orman ve çayırlarda yaşar. Çalı çırpıdan yaptıkları ve yumuşak maddelerle döşedikleri sağlam yuvalarını ağaçların ya da kaya çıkıntılarının üzerine yaparlar. Küçük şahinler kurbağa, orta sınıf memeli, solucan ve böcek yiyerek beslenirken, büyükleri kuşları da avlar. Ortalama 7- 8 sene yaşarlar. Elementi metaldir.
Zeka: 6     Hız: 8
Uçma: 8      Görüş: 8
Avcılık: 8     Yaşam süresi: 2


Şahinleri Seviyorum.

Bana, gelecekteki olası tehlikeleri ya da fırsatları görebilmek için derin gözlem yapmayı ve gizli mesajları algılamayı anımsatıyorlar. 
Yaşamdaki işaretlerin 
farkındayım. Yeni olanakları değerlendiriyorum. Her nefeste...
SORU: 
Cömertliği  ve koruyuculuğu simgeleyen hayvan hangisidir?






Rakun
Cömertliği  ve koruyuculuğu simgeler. Ayrıca, zamanı etkin şekilde kullanabilen ve zamanın yönetimi konusunda oldukça başarılı varlıklardır.
Güneş ışınlarına oldukça duyarlıdırlar ve gece-gündüz yapılacak işleri bu şekilde harekete geçirirler. Pratik zekalı hayvanlardır. 
Su kıyılarında ve ağaçlık alanlarda yaşarlar. Rakungiller genelde etçildirler, ama meyve ve fındık gibi şeylerle de beslenirler. Ortalama 7- 15 sene yaşarlar. Elementi metaldir.

Zeka: 5     Hız: 5
Uçma: 0     Görüş: 6
Avcılık: 6     Yaşam süresi: 3


Rakunları Seviyorum.

Bana, cömert olmayı ve yardım etmeyi anımsatıyorlar.
Zamanımı en iyi şekilde hem kendim hem de bütünün iyiliği için kullanıyorum. Çevremde benim gücüme ve yardımıma ihtiyacı olanların farkındayım.  Onlara yardım etmek, kendime yardım etmektir.Sevgiyle yardım ediyorum. Her nefeste... 
SORU: 
Masumiyeti simgeleyen hayvan hangisidir?









Porsuk
                Masumiyeti simgeler. Çocuksu bir enerjiye sahip olan varlıklardır.

Usta bir kazıcı olan porsuklar, yeraltı tünellerinden oluşan karmaşık labirentler, odalarda yaşarlar. Yuvalarından geceleri çıkarak mantar, küçük meyve çeşitleri ve balla beslenir. Ortalama 7- 13 yıl yaşarlar. Elementi topraktır.

Zeka: 4     Hız: 5
Uçma: 0      Görüş: 4
Avcılık: 5    Yaşam süresi: 3


Porsukları Seviyorum.

Bana, her ne olursa olsun çocuk saflığımı korumayı anımsatıyorlar.

Maddi dünyanın beni içine çeken karmaşasından uzaklaşıyorum. 
İçimdeki çoçuğun masumiyetinin farkındayım. Onu sevgiyle kucaklıyor ve sarmalıyorum. Her nefeste...
SORU: 
Yaratıcılığı ve neden-sonuç bağlarını  ve ilişki kurmayı simgeleyen hayvan hangisidir?











Örümcek 
Yaratıcılığı ve neden-sonuç bağlarını ve ilişki kurmayı simgeler.
Örümcekler hemen hemen dünyanın her tarafında yaşarlar. Çoğu, böceklerle beslenir; bazı tropikal türler sürüngen, küçük kuş ve memeli gibi omurgalıları avlarlar. Ortalama 1,5-2 yıl kadar hayat sürerler. Elementi metaldir.

Zeka: 6    Hız: 4
Uçma: 1    Görüş: 3
Avcılık: 5     Yaşam süresi: 1


Örümcekleri Seviyorum.

Bana, olayların arasındaki neden-sonuç ilişkilerini ve ava çıkanın avlandığını anımsatıyorlar.

Alternatif çözümler 
bulmak için yaratıcılığımı kullanıyorum.
Hangi düşüncemin neye neden olduğunu fark ediyorum. Her nefeste...
SORU: 
Güven verici ve dost canlısı olmayı simgeleyen hayvan hangisidir?






Oklu Kirpi 
Güven verici ve dost canlısı olmayı simgeler.
Kirpiler gerektiği zaman ‘hayır’ diyebilmeyi simgeleyen varlıklardır. Gerektiğinde kendilerini kapatmayı da bilirler. İnsan ayağından uzak, ıssız yamaçlarda yaşamayı tercih ederler. 
Zehire dayanıklı olduklarından, çok zehirli bazı böcek ve yılanları dahi kolaylıkla avlayıp yerler. Normalde doğada 15 - 25 yıl yaşarlar. Elementi topraktır.
 Zeka: 4     Hız: 3
Uçma: 0     Görüş: 3
Avcılık: 2    Yaşam süresi: 5


Oklu Kirpileri Seviyorum.

Bana, dostluğun önemini ve gerçek dostların birbirlerini koşulsuz kabulünü anımsatıyorlar. 
Dostlarımla, dost olmayanları kolaylıkla birbirinden ayırt edebiliyorum. Gerçek dostlarımın arasında her zaman güvendeyim. 
Dostlarım tarafından olduğum halimle kabul görüyorum. 
Her türlü koşuldan sağlam çıkcacağıma güveniyorum. Dayanıklılığımı, içimin yumuşaklığıyla dengeliyorum

Her nefeste..
SORU: 
Zeka, uyumluluk,  hilebazlık, beceriklilik ve açıkgözlülüğü simgeleyen hayvan hangisidir?




Maymun
Zeka, uyumluluk,  hilebazlık, beceriklilik ve açıkgözlülüğü simgeler.
Maymunlar oldukça zekidirler. İnsana gerek beyin yapısı olarak, gerekse el becerileri olarak en yakın hayvanlardan biridir. 
Tıpkı bizler gibi aile bağları güçlü olan varlıklardır. Hiyerarşiye önem gösteririler. Saygı konusuna özen gösterirler. 
Genel olarak sıcak ve rutubetli ormanlarda, ağaçların aralarında yaşarlar. Dağlarda, kayalık yerlerde yaşayan türlerine de rastlanır. Ağaç sürgünleri, çeşitli tohum ve meyve yiyerek beslenirler Maymunların ortalama ömrü 20-25 yıl kadardır.  Elementi ağaçtır.

Zeka: 9      Hız: 6
Uçma: 0      Görüş: 6
Avcılık: 5      Yaşam süresi: 4


Maymunları Seviyorum.

Bana, her türlü koşula uyum sağlamak için zekamı ve becerilerimi kullanmayı anımsatıyorlar. 
Zekamı, becerilerimi ve uyum  yeteneğimi 
geliştiriyorum. Büyüklerime karşı her zaman saygılı oluyorum.
Her nefeste....
SORU: 
Suyun arındırıcı enerjisini ve ruhsal öğretilerle sıçrama yapmayı simgeleyen hayvan hangisidir?






Kurbağa
Suyun arındırıcı enerjisini ve  ruhsal öğretilerle sıçrama yapmayı simgeler.
Büyük çoğunluğu su içinde bir yaşam sürer ama tırmanarak ya da zıplayarak karada da rahatça hareket edebilirler. Sıklıkla eklem bacaklıları, karından bacaklıları ve halkalı solucanları içeren etçil bir beslenme şekli sürerler. Ömürleri, 10-40 yıldır. Elementi sudur.
Zeka: 2     Hız: 4
Uçma: 0     Görüş: 3
Avcılık: 5     Yaşam süresi: 4

Kurbağaları Seviyorum.

Bana, ruhsal arınmayı anımsatıyorlar.

Suyun arındırıcı gücüyle dikkatimi dağıtan, zihnimi 
kurcalayan herşeyden sevgiyle 
uzaklaşıyorum. 
Her geçen gün, her bakımdan daha ileriye gidiyorum. Her nefeste...

SORU: 
Yapıcılığı, koruyuculuğu ve katılımcılığı simgeleyen hayvan hangisidir?






Kunduz 
Yapıcılığı, koruyuculuğu ve katılımcılığı simgeler. Dikkatli hareket etmenin önemli olduğunu vurgularlar.
Kunduz çok dikkatli bir hayvandır. Dikkatini hayatının her alanına, yuvasına, çalışmalarına sunan bir varlıktır. Temkinli ve düşünerek hareket ederler. Su kıyılarında yaşayan bu kemiriciler, yuvalarını kendi kurdukları barajların içine yaparlar. Ağaçları kemirerek beslenirler. Ömürleri, 20-30 yıldır. Elementi sudur.
Zeka: 5     Hız: 4
Uçma: 0     Görüş: 4
Avcılık: 4     Yaşam süresi: 5

Kunduzları Seviyorum.

Bana, fikirlerimi gerçekleştirmekte ve başkalarıyla aramdaki sorunları gidermekte daha dikkatli, uyumlu ve katılımcı olmayı anımsatıyorlar. Sonuçlarını düşünerek hareket ediyorum.
Yapıcı fikirlerimle, ortaya çıkabilecek tüm 
anlaşmazlıkları dikkatle ve kolaylıkla gideriyorum. 
Her nefeste...
SORU: 
Zariflik, Asalet ve Saflığı simgeleyen hayvan hangisidir?




Kuğu
Zariflik, Asalet ve Saflığı simgeler. 
Değişmenin ve kendi ihtişamımıza doğru dönüşmenin gücünü bize gösteren varlıklardır. Bir su kuşu olan kuğular, su bitkileri ve böcekleriyle, balıklar ve kurbağalarla beslenirler. Yaklaşık 25 yıl yaşarlar. Elementi metaldir.

Zeka: 4     Hız: 4
Uçma: 4     Görüş: 5
Avcılık: 2     Yaşam süresi: 5
.


Kuğuları Seviyorum.

Bana, ruhsal gelişimin önemini ve en güzel şeylerin en saf duygularla yaratıldığını anımsatıyorlar. 
Ruhumun ışığının içimden dışıma yansımasına izin veriyorum
Zerafetle ve en saf duygularımla çevremde güzellikler yaratıyorum. 
Ahengi ve huzuru seçiyorum. Her nefeste..
SORU: 
Avcılık ve Koşullara Uyum Yeteneğini simgeleyen hayvan hangisidir?






Köpekbalığı 
Avcılık ve Koşullara Uyum Yeteneğini simgeler.
Hem okyanusta hem de tatlı sularda bulunabilirler. Tropik sularda, kuzey denizlerinde, çoğunlukla da derinlerde rastlanırlar. Temel besinleri, balıklardır ancak denizlerdeki pekçok canlı gibi planktonlarla da beslenirler. Yaşamları 20-25 yıla kadar olabilmektedir. Elementi metaldir.

Zeka: 7     Hız: 7
Uçma: 0     Görüş: 8
Avcılık: 8     Yaşam süresi: 5

Köpekbalıklarını  
Seviyorum.

Bana, her koşula kendimi uydurmam gerektiğini anımsatıyorlar.

Çevreye ve değişen koşullara, durumlara uymak için keskin duyularımı, sezgi ve algı yeteneklerimi kullanıyorum. Her nefeste...
SORU: 
Soyluluk, sadakat ve öğretmenliği simgeleyen hayvan hangisidir?






Köpek 
Soyluluk, sadakat ve öğretmenliği simgeler. Hepsi de olgun, rehber ruhlardır.
Köpekler o kadar sadıktırlar ki;  insanlara olan sevgi ve bağlılıklarından dolayı; kendi özgür iradelerini kullanamayan varlıklardır. İnsanlarla bir arada yaşarken, yeri geldiğinde kediler gibi kendi sınırlarını koymak durumundadırlar. İnsanoğlunun ilk çağlardan beri, av arkadaşı, koruyucusu ve arkadaşı olagelmiştir. Çok değişik görevlerde kullanılmak üzere eğitilebilirler. Etçildirler. Ortalama yaşam süreleri 10-15 yıldır. Elementi ateştir.


Zeka: 5         Hız: 6
Uçma: 0        Görüş: 6
Avcılık: 7         Yaşam süresi: 4

Köpekleri Seviyorum.
Bana, herkesten önce, kendi değerlerime, kararlarıma ve  koyduğum hedeflerime sadık olmayı anımsatıyorlar. 
Ben de, başkalarından sevgiyi almak adına, onlar tarafından onaylanma ihtiyacımı bırakıyorum.
Her nefeste...
SORU: 
Bilinçaltımızdaki bizi kıstıran, tutan şeyleri bırakarak, yenilenmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?



Kertenkele
Bilinçaltımızdaki bizi kıstıran, tutan şeyleri bırakarak, yenilenmeyi simgelerler.
Kertenkeleler yaşamak için, toprak altları, duvar kovukları, ağaçların gövdelerindeki oyuklar ve taş altları gibi kuytu yerleri tercih eder. Börtü, böcek ve küçük canlıları yiyerek beslenen etobur kertenkeler olduğu gibi sadece ot yiyen kertenkele türleri de varıdr. Bazı kertenkeleler ise her iki besin türünden de yararlanırlar. Yaşam süreleri de türlerine göre değişkenlik gösterir. Küçük kertenkeleler 1 sene, orta büyüklüktekiler 10 sene, büyüklerse 50 sene kadar yaşayabilirler. Elementi topraktır.

Zeka: 3     Hız: 6
Uçma: 0     Görüş: 3
Avcılık: 3     Yaşam süresi: 10


Kertenkeleleri Seviyorum.

Bana, bilinçaltımdaki sanal korkularımın gerçek kaynaklarına bakmayı anımsatıyorlar.

Hayatımda sürekli tekar eden sorunlarımı çözmek için, her türden zihinsel, bedensel ve ruhsal kalıplarımı kırıyorum. Zihinsel, bedensel ve ruhsal esnekliğimi 
geliştiriyorum.. 
Her nefeste...
SORU: 
Başkalaşım ve değişimi; şimdiki anda yaşamanın sevincini simgeleyen hayvan hangisidir?





Kelebek
Başkalaşım ve değişimi; şimdiki anda yaşamanın sevincini simgeler. Kelebekler öte alemlerle bağları oldukça güçlü olan varlıklardır. Doğum/ölüm, ilkbahar/yaz gibi yaşamın içindeki döngülerinin farkına varmamızı sağlarlar. Bu şekilde, bizler de kendi yaşam döngülerimizi fark ederiz.
Kelebekler, dünyanın en yüksek dağlarından, tropikal ormanlarına kadar hemen her yerde yaşabilirler. Çiçek özlerini emerek beslenirler. Yaşam süreleri 7-10 gün arasıdır. Elementi metaldir.

Zeka: 2     Hız: 6
Uçma: 7     Görüş: 4
Avcılık: 3     Yaşam süresi: 1

Kelebekleri Seviyorum.
Bana, şimdiki anda yaşamanın zihinsel berraklığını ve ruhsal gelişimimin kendi sınırlarımı aşmaktan geçtiğini  anımsatıyorlar.
Her an dönüşüm içindeyim. 
Yaşam döngümde nerede 
olduğumun farkındayım.
Her nefeste... 
SORU: 
Özgürlüğü, bağımsız olmayı ve esnekliği simgeleyen hayvan hangisidir?






Kedi 
Özgürlüğü, bağımsız olmayı ve esnekliği simgeler. Aynı zamanda, sezgisel güçleri de oldukça kuvvetli olan varlıklardır.
Bir kediyi ancak o da isterse ve buna izin verirse sevebilirsiniz. Sevgi adına yapılan her türden zorlamayı red ederler. Onunla bir ilişkide olmak istiyorsanız, onun bağımsız ruhunun istediklerine göre davranmak zorunda kalırsınız. Bu anlamda insanlara koşulsuz sevgiyi en iyi öğreten ve örnek alınması gereken varlıklardan biridir. Kediler, doğada yaşan vahşi cinslerini saymazsak, genellikle insanlarla birlikte yaşarlar. Her türlü eti severler ancak arada ot da yerler. Bir kedi 13-15 yıl yaşabilir. Elementi ağaçtır. 
Zeka: 6     Hız: 5
Uçma: 0     Görüş: 5
Avcılık: 5     Yaşam süresi: 3

Kedileri Seviyorum.
Bana, fiziksel/zihinsel/duygussal her anlamda esnek olmanın ve özgürlüğün önemini anımsatıyorlar. 
Kendi bağımsızlığımı da, başkalarınınkini de 
onurlandırıyorum. Koşul koymadan sevmeyi hatırlıyorum. 
Gücümü kalbimin esnekliğinden alıyorum.
Bağımlı olmadan ve bağımlı yapmadan özgürce seviyor ve seviliyorum.
Her nefeste...
SORU: 
Ruh’la ve Yaradan’la Bağlantıyı simgeleyen hayvan hangisidir?






Kartal 
Ruh’la ve Yaradan’la bağlantıyı simgeler.
Kartallar dünya üzerinde çok geniş bir alana yayılan yırtıcı kuş türüdür. Memeli hayvanları, sürüngen ve kuşları avlayarak beslenirler. 50 yıla yakın yaşarlar. Elementi metaldir.

 Zeka: 5    Hız: 6
Uçma: 8     Görüş: 8
Avcılık: 8     Yaşam süresi: 10


Kartalları Seviyorum.

Bana,  günlük hayatın beni aşağıya çeken karmaşasından uzaklaşmayı anımsatıyorlar.
Hayata çok daha yüksek bir doğru/yanlış düzeninden bakıyorum.
Ruhumla bağlantıdayım. Her nefeste...

SORU: 
Çalışkanlığı, toplum (kollektif) bilincini, sabrı ve iş birliğini simgeleyen hayvan hangisidir?






Karınca
Çalışkanlığı, toplum (kollektif) bilincini, sabrı ve iş birliğini simgeler.
Bir arada kollektif şekilde çalışırlar ve bu durumlarıyla, örnek alınması gereken varlıklardan biridir. 
Sosyal bir yaşam ağına sahip olan karıncalar, toprak altında yaptıkları yuvalarına her türden besin maddesini taşırlar. Hatta dışarıdan getirdikleri yaprak tarzı besinlerin üzerinde mantar oluşmasını bekler ve o mantarları da yerler. Bir karıncanın ortalama ömrü 45 ila 60 gündür. Elementi topraktır.

Zeka: 5     Hız: 1
Uçma: 0     Görüş: 1
Avcılık: 1      Yaşam süresi: 1


Karıncaları Seviyorum.

Bana, sabırlı ve kararlı olmayı; işbirliği içinde yardımlaşarak çalışmayı anımsatıyorlar.
Sabırla ve emeklerimin karşılığını alacağımın güveniyle kendimle birlikte bütün herkesin iyiliğine 
çalışıyorum. Her nefeste...
SORU: 
Kural koymayı, fikir değiştirmeyi 
ve değişikliği simgeleyen hayvan hangisidir?






Karga 
Kural koymayı ancak gerekirse de fikir değiştirmeyi 
ve değişikliği simgeler. Düşünce gücüyle ruhsallığı birleştirebilen, ruhsal yönü oldukça güçlü bir varlıktır.
Kargalar çok zeki hayvanlardır. Aynı zamanda zekanın ve bilincin yükseltisini haber verirler. Bilinçlerini yükseltmek isteyenleri yönlendiren haberci varlıklardır. Hemen hemen her şeyi yemelerine rağmen en çok yeşillik, meyve ve kuruyemiş severler. Uzun ömürlülüğün sembolü olsalar da, kargaların ömrü  yaklaşık 13-20 yıl kadardır. Elementi ağaçtır.


Zeka: 8     Hız: 5
Uçma: 7     Görüş: 8
Avcılık: 4     Yaşam süresi: 5
Kargaları Seviyorum.
Düşünce gücünün önemini vurgulayarak;
bana, düşüncelerimi değiştirerek geleceğimi de yeniden şekillendirebileceğimi anımsatıyorlar. Bilinçlenmeyi, bilinçli yaşamayı ve bunun için karşıma çıkmış olan mesajları anlamayı seçiyorum. Kendimi bu konuda yönlendirilmeye ve rehberlik almaya açıyorum.

SORU: 
Dünyayla ve bedenimizle güçlü bir şekilde bağlanarak;
 öğrenilen her şeyi yavaşça ve zamanla sindirip içsel bilgeliğe dönüştürmeyi, terbiye ediciliği ssimgeleyen hayvan hangisidir?

Düşüncelerimin, koyduğum kuralların uygunluğunu tartarak; uygun olanları uygulama ve artık uygun olmayanları da değiştirme gücüne sahibim. Her nefeste...
















Kaplumbağa
Dünya Ana’yla ve bedenimizle güçlü bir şekilde bağlanarak;
 öğrenilen her şeyi yavaşça ve zamanla sindirip içsel bilgeliğe dönüştürmeyi, terbiye ediciliği simgeler.
Dünya Ana’mızın, koruyuculuğunu ve sevgisini bize gösterirler.

Su kaplumbağaları, su kenarlarında;  kara kaplumbağalarının çoğu türü ise çöl ve bozkır gibi kurak bölgelerde yaşarlar. Besinlerinin %99'u bitkilerden oluşmaktadır. Kara kaplumbağaları genellikle bitki yiyerek beslenir. Ancak bazı türler solucan ve böcek de yiyebilir. 150-170 yıl yaşayan cinsleri vardır. Elementi sudur.

Zeka: 3     Hız: 1
Uçma: 0     Görüş: 2
Avcılık: 2    Yaşam süresi: 10
Kaplumbağaları Seviyorum.
Bana, öğrenirken acele etmemeyi, bedenimi önemsemem gerektiğini ve dünyayla bağlarımı güçlendirmemin  önemini anımsatıyorlar.
 Dünya Ana’nın koruyucu ve sevgi dolu kollarında yaşıyorum. Ben her zaman güvendeyim. 
Yaşadığım her olaya öğretici ve geliştirici birer deneyim gözüyle bakıyorum.  Kararlı bir şekilde öğrendiklerimi sindire sindire ilerliyorum. Her nefeste...
SORU: 
Büyük hedeflere ulaşma, büyük potansiyeli simgeleyen hayvan hangisidir?






Kaplan
Büyük hedeflere ulaşma, büyük bir potansiyele sahip olmayı simgeler.
Kaplanlar avlanarak beslenirler. Bu yüzden de, genellikle kamuflajın uygun olduğu ve böylece kendilerinden daha hızlı veya daha çevik avları yakalamalarının daha kolay olduğu ormanlarda ve otlaklarda yaşarlar. Ortalama olarak 20-25 yıl yaşarlar. Elementi ateşdir.

Zeka: 6      Hız: 8
Uçma: 0     Görüş: 8
Avcılık: 8     Yaşam süresi: 6

Kaplanları  Seviyorum.
Bana, büyük hedeflere ulaşma potansiyelimin olduğunu anımsatıyorlar.
İnsan içten ve tüm kalbiyle bir şeyi yapmak istediğinde o, onun potansiyeli ile bağlantılı bir istektir. Büyük isteme diye bir şey yoktur. Çünkü içen gelen her istek, kişinin içsel olarak başarabileceğini bildiği bir oluşumdur. Hedeflerimin büyüklüğü, benim ulaşma kapasitem ve kararlığımla aynı büyüklükte. Kendi potansiyelimin farkındayım. 
Her nefeste...
SORU: 
Torbasında taşıdığı yavrusuyla bizlere sadakat ve merhameti simgeleyen hayvan hangisidir?






Kanguru
Torbasında taşıdığı yavrusuyla bizlere sadakat ve merhameti simgeler. Aynı zamanda eylemlerimizde çevik ve aktif olmanın önemini de vurgular.
Büyük kangurular Avustralya’daki ovalarda, ağaç kanguruları ise
 Yeni Gine’deki ovalarda yaşar. Otoburdurlar. Kanguruların ömrü 15-18 yıl arasında değişir. Elementi topraktır.

Zeka: 4     Hız: 7
Uçma: 0     Görüş: 6
Avcılık: 3     Yaşam süresi: 4


Kanguruları Seviyorum.

Bana, anne enerjisini, sevgiyle korumayı ve şefkatli olmayı anımsatıyorlar. Aynı zamanda fiziksel olarak çevik ve aktif olmanın, kuvvetli reflekslere sahip olmanın önemini de gösteriyorlar. Ben de kendimden zayıf ve aciz olanları her zaman koruyup kollamayı seçiyorum.
Sıçrayarak çok yükseklere çıkma güçleri vardır. Ben de yüksek amaçlarımın farkındayım ve bunlar için harekete geçiyorum. Her nefeste...
SORU: 
Hazırcevaplık, nüktedanlık ve sanatkarlık yeteneğini simgeleyen hayvan hangisidir?






Horoz
Hazırcevaplık, nüktedanlık ve sanatkarlık yeteneğini simgeler. Uyanışı da simgeyen bir varlıktır.
Horozlar, çoğunlukla kümes hayvanları olarak bilinseler de, sık sazlı kamışlı göllerde, bataklıklarda, sazlarla kaplı geniş kanallarda ve göletlerde yaşayan cinsleri de vardır. Su bitkilerinin körpe kısımlarını, tohumları, su böceklerini, larvaları, kurtçukları ve  toprakta gördükleri diğer böcekleri yerler. Yaşam süreleri, cinsine göre 5 yıldan 10 yıla kadar değişkenlik gösterir. Elementi topraktır.

Zeka: 3     Hız: 3
Uçma: 3     Görüş: 3
Avcılık: 3       Yaşam süresi: 2

Horozları Seviyorum.

Bana, şakacılığımı, el sanatları hünerlerimi ve   içsel yeteneklerimi ve farkındalığımı geliştirmeyi anımsatıyorlar.
Uyanış da bir hünerdir. Herkes uyurken uyanarak ötmek, uyuyan herkesi uyandırmak aslında en büyük hünerdir.
Hünerlerimi geliştiriyorum. 
Her nefeste...
SORU: 
Şükran ve  minnetle paylaşmayı simgeleyen hayvan hangisidir?







Hindi 
Şükran ve  minnetle paylaşmayı imgeler. Aynı zamanda gurup olarak ses titreşimini en iyi yansıtan varlıklardan biridir. Her ne kadar bizler onların çıkardığı seslere alay etsek de; aslında sahip olduklarımızın değerini bilmediğimizden dolayı bize sürekli  gülen onlardır. Bu seslerle yarattıkları titreşim oldukça yüksetir. Zaten bu yüzden onların seslerine takılıp kalırız.

Hindiler evcildirler. Her türlü ot ve böcekle beslenirler. Ortalama 10-15 sene yaşarlar. Elementi metaldir.


Zeka: 2      Hız: 3
Uçma: 1      Görüş: 2
Avcılık: 2      Yaşam süresi: 3


Hindileri Seviyorum.

Bana, sahip olduğum şeyler için minnet ve şükran duymanın önemini anımsatıyorlar.
Yaşamı ve onun verdiklerini 
minnet ve şükranla kabul ediyor ve sevinç içinde  sevdiklerimle paylaşıyorum. 
Her nefeste....
SORU: 
Dayanıklılık, güzellik ve çevikliği simgeleyen hayvan hangisidir?






Geyik 
Dayanıklılık, güzellik ve çevikliği simgeler. Sezgilere kulak vermeyi de simgeleyen bir varlıktır.
Geyikler kuru ormanlar ve çalılıklardan, kırlık ve savanlar arasındaki geçiş bölgelerine; tundralardan, tropikal yağmur ormanlarına kadar çok iklim ve yerlerde yaşarlar. Otçul beslenirler. 30 yıla kadar yaşarlar. Elementi ağaçtır.

Zeka: 3      Hız: 5
Uçma: 0    Görüş: 4
Avcılık: 4     Yaşam süresi: 6


Geyikleri Seviyorum.

Bana, iç sesimize dinleyerek, kendini dinlemenin ve kararlı bir şekilde sezgilere kulak vererek ilerlemenin başarının altın anahtarı olduğunu anımsatıyorlar.

Yükseklere sıçramak güvenli. 
Gücümü ve dayanıklılığımı kendi iç güzelliğimden ve bilgeliğimden alıyorum.
Her nefeste...
SORU: 
Saklanmayı, gizlenmeyi ve aynı zamanda saklananı bulmayı ve gizliliği keşfetmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?














Gelincik
Saklanmayı, gizlenmeyi ve aynı zamanda saklananı bulmayı, gizliliği keşfetmeyi simgeler.
Hayatta kalmak, kendimi savunmak  ya da belli bir duruma dikkati çekmek adına, doğru zamanda, doğru yerde ve gerekli olduğunda karşı gelebilmeyi, dur demeyi ve hatta gerekirse saldırgan olmayı hatırlatan hayvanlardır.
Gelincikler saldırgan bir kemirgendir ancak durup dururken insanlara saldırmazlar. Kendi sınırlarını korumak ve hayatta kalmak adına negatif enerjilerini insanlara yöneltirler. Fare, tavşan, kuş, yılan, kümes hayvanları vb. hayvanları avlayarak yaşadıklarından, hemen hemen her bölgede görülebilen gelincikler, ortalama  9-10 yıl kadar yaşarlar. Elementi topraktır.
Zeka: 5     Hız: 3
Uçma: 0     Görüş: 3
Avcılık: 4     Yaşam süresi: 2

Gelincikleri Seviyorum.

Bana, duyarlı olmayı, duyulmayanı duyabilmeyi ve gerçeği ortaya çıkarmayı anımsatıyorlar. 
Tüm gerçeği ve herşeyin ardındaki gerçek nedenleri görüyorum. Kendime ait gizlerimi ne zaman saklayıp, ne zaman ortaya çıkacağımın
biliyorum. Aynı şekilde, negatif enerjimi ya da keşfettiğim sırları da ne zaman saklayıp, ne zaman ortaya çıkacağımın farkındayım. Her nefeste...
SORU: 
Güçlü hafızayı ve büyüklüğü simgeleyen hayvan hangisidir?






Fil
Güçlü hafızayı ve büyüklüğü simgeler. Bize içsel potansiyelimizi gösteren bir varlıktır.
Eğer bir fili küçükken ayağından zincirleyip bağlarsanız, büyüdüğünde zinciri çözüp ayağına bir ip parçası doladığınızda bile, o hala zincire bağlı olduğunu zanneder ve hareket edemez. Bizim içsel potansiyelimiz de aynı şekildedir. Genelde zamanında başkaları tarafından konulan şartlandırmalar doğrultusunda kendi kendimizi engelleriz. Fil gibi bir gücümüz olmasına rağmen gücümüz aşağılara çekeriz. Filler, çok yoğun bir bitki örtüsü ile kaplı olan ormanlardan çıplak savanlara kadar çok değişik yaşam ortamlarında görülebilir. Ot yada ince ağaç dalları yerler. Ender olarak 100 yıl yaşayan fil varsa da,ortalama yaşları 60 yıldır. Elementi topraktır.
Zeka: 4      Hız: 3
Uçma: 0      Görüş: 3
Avcılık: 3      Yaşam süresi: 10

Filleri Seviyorum.

Bana, hatırlamanın büyüklüğünü anımsatıyorlar.
Büyüklüğümün gerçekte sahip olduğum yetenek ve özelliklerimden geldiğini  biliyorum. 
Gerçekte kim ve ne olduğumu hatırlıyorum.
Her nefeste...
SORU: 
Araştırmayı, detayları önemsemeyi ve organize etmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?














Fare 
Araştırmayı, detayları önemsemeyi ve organize etmeyi simgeler. Açık bir algıyla, çevik bir şekilde ve var olan şartları çok iyi bir şekilde analiz ederek adım atmamız gerektiğini simgeler. Önemsiz olanın önemli olabileceğini gösterirler.
En başarılı şekilde her türlü ortama uyum sağlayan memelilerdir. Hem otçul hem de etçildirler. Nâdiren bir yıldan fazla yaşarlar. Elementi topraktır.

Zeka: 5     Hız: 4
Uçma: 0     Görüş: 2
Avcılık: 2     Yaşam süresi: 1


Fareleri Seviyorum.

Bana, ufak şeyleri küçümsememeyi; aradığım şeyin çoğu zaman tam önümde durduğunu anımsatıyorlar. 

Kendim ve başkaları için en iyi ve doğru olanı araştırıp bularak, bunun için gerekli olan organizasyonları yapıyorum. Her nefeste...


SORU: 
İnatçılık ve Dik başlılık ile yumuşak başlılığın dengesini simgeleyen hayvan hangisidir?









Eşek
İnatçılık ve dik başlılık ile yumuşak başlılığın dengesini simgeler.
Eşekler, beslenme bakımından otçul hayvanlar grubuna girer. Evcil ve yabani türleri vardır. 20 ila 30 yıl arasında yaşarlar. Elementi ateştir.


Zeka: 2     Hız: 3
Uçma: 0     Görüş: 2
Avcılık: 2     Yaşam süresi: 6



Eşekleri Seviyorum.

Bana, nerede inadıma devam etmem, nerede inadımdan vazgeçmem gerektiğinin önemini anımsatıyorlar.

Gerektiğinde sevgiyle inadımdan vazgeçiyorum. 
Her nefeste...
SORU: 
Uzun ömürü,  sonsuzluk ve uzayı simgeleyen hayvan hangisidir?




Ejderha
Uzun ömürü,  sonsuzluk ve uzayı simgeler. Oto kontrolü de sembolize eden varlıklardır. Dengeyi simgeleler. 
Hoşlanmadığımız durumları iyileştirmek adına fazla güç kullandığımızda, var olanı da yok edebileceğimizi temsil ederler. Gücün dengede kullanılmasının ve dengede olmanın önemine dikkat çekerler. Göründükleri gibi korkunç değildirler. Aksine, sevgi doludurlar ve şakacı bir enerjiye sahiptirler. Bu yüzden, bize hiç bir şeyin göründüğü gibi olmadığını da hatırlatırlar. Sonsuz yaşamın simgesi olmuş mitolojik bir hayvandır. Ejder olarak da bilinen, yarasa kanatlı, dikenli kuyruklu, derisi pullu, ağzından ateş saçan dev kertenkele ya da yılan biçimindeki efsanevi canavarlardır. Elementi ateştir.

Zeka: 7     Hız: 9
Uçma: 9     Görüş: 8
Avcılık: 9     Yaşam süresi: 10

Ejderhaları Seviyorum.
Bana, uzayın sonsuzluğunu anımsatıyorlar.
 Zihnimi ve algımı, uzayın sonsuzluğunu, başka zaman ve boyutların başka evrenlerin gizemlerini kavramaya açıyorum. Gücümü dengeli bir şekilde kullanıyorum.  Her nefeste...

SORU: 
Güneşin ve ateşin arındırıcı gücünü ve geçmişin izlerinden arınmayı simgeleyen hayvan hangisidir?






Domuz 
Güneşin ve ateşin arındırıcı gücünü ve geçmişin izlerinden arınmayı simgeler.

Onlar, koşullar ne olursa olsun, hayatta kalmayı en iyi becerebilen varlıklardan biridir. Genelde ormanlık alanlarda ya da bataklık kenarlarında yaşarlar. Genellikle bitkilerle ve solucanlarla beslenirler ama önlerine ne çıkarsa da yerler.  Bu yüzden de insanlar tarafından oburlukla suçlanırlar ve çok sevilmezler. Halbuki bu özellikleri sayesinde hayatta kalmayı çok iyi bilirler. 20 sene kadar yaşarlar. Elementi ateştir.

Zeka: 3     Hız: 4
Uçma: 0     Görüş: 3
Avcılık: 3     Yaşam süresi: 4


Domuzları Seviyorum.

Bana, hayata tutunmayı, geleceğe bakmayı ve geçmişin her türlü duygusal travmatik izlerinden ateşin arındırıcı ve dönüştürücü gücüyle kurtulabileceğimi  anımsatıyorlar.

Hayalimde kocaman bir ateş yakıyorum. Her türden sanal korku, endişe ve kaygılarımı, olumsuz duygu ve düşüncelerimi bu ateşe atıyorum. Her nefeste...
SORU: 
Güven ve zerafeti simgeleyen hayvan hangisidir?






Deniz Atı 
Güven ve zerafeti simgeler.
Erkeği de doğum yapabilen tek canlı türüdür. Dolayısıyla da var olan tabularımızı yıkmak amaçlı olarak bize gösterilen bir semboldür. Sıcak okyanus kıyılarında rahat saklanabilecekleri yosun, mercan ya da süngerlerin arasında yaşarlar. Larvamsı balıklar ve deniz bitleri gibi küçük karides benzeri kabuklu hayvanlarla beslenirler. Yaşam süreleri bir ile beş yıl arasında değişebilir. Elementi sudur.


Zeka: 2    Hız: 2
Uçma: 0    Görüş: 2
Avcılık: 2    Yaşam süresi: 1


Deniz Atlarını Seviyorum.

Bana, her durumda ve koşulda zarif olunabileceğini anımsatıyorlar.

Kendimi her zaman güvenle ve zerafetle ifade ediyorum. 
Zerafetimle herkesi büyülüyorum. Tabularımı kırıyorum. Her nefeste...
SORU: 
Kutsallığı, paylaşmayı, dayanışmayı ve bereketi simgeleyen hayvan hangisidir?







Bufalo 
Kutsallığı, yaşamı paylaşmayı, dayanışmayı ve bereketi simgeler. Aile bağlarını ve birliği de temsil eder.

Sürüler halinde gölge ve sulak yerlerde yaşarlar. Otoburdurlar. Her türden tohum, yaprak ve su bitkileriyle beslenir. Ortalama 10-15 yıl yaşarlar. Elementi topraktır.

Zeka: 4      Hız: 6
Uçma: 0      Görüş: 5
Avcılık: 7     Yaşam süresi: 3



Bufaloları Seviyorum.

Bana, paylaşmanın önemini ve gerçek  mutluluğun paylaşmaktan geçtiğini anımsatıyorlar.

Herkes için herşeyden yeterince olduğunu biliyorum.

Kendim ve herkes için bolluğu talep ediyorum. Her nefeste..
SORU: 
Görülmeyeni görebilmeyi, 
bilgeliği ve sanatsal kavrayışı simgeleyen hayvan hangisidir?








Baykuş 
Görülmeyeni görebilmeyi, 
bilgeliği ve sanatsal kavrayışı simgeler.

Baykuşlar aynı zamanda sanatsal yaratıcı gücümüzü de ortaya çıkartır. Ağaç kovukları, harabeler, kuleler, terk edilmiş kuş yuvalarında yaşarlar. Gece avlanırlar bu yüzden de gece görüşleri çok keskindir. Kara kaplumbağaları, kemirgenler, kurbağalar, böcekler ve küçük kuşlarla beslenirler. Yaşam süreleri, 5 ila 6 yıl arasında değişir. Elementi metaldir.

Zeka: 8     Hız: 6
Uçma: 7     Görüş: 9
Avcılık: 8     Yaşam süresi: 2



Baykuşları Seviyorum.

Bana, kendimi ve başkalarını doğru şekilde tanımanın önemini  anımsatıyorlar.

Kötü niyetleri kolaylıkla fark ediyorum.
Tam gerçeği araştırmak, bulmak ve kavramak için gözlem gücüme, sezgilerime ve bilgeliğime güveniyorum. 
Her nefeste...
SORU: 
Nesiller boyu, var oluştan beri gelen bilgeliği ve genetik hafızayı simgeleyen hayvan hangisidir?







Balina
Nesiller boyu, var oluştan beri gelen bilgeliği ve genetik hafızayı simgeler.
Balinalar yalnız kalmayı seçmiş olmalarına rağmen sevgi doludurlar. Çoğunlukla soğuk okyanuslarda yaşarlar. Yunuslar gibi balinalar da şifa kaynağıdir. Onlar denizlerin akciğerleridir. Yaşadıkları derin sularda yaydıkları titreşimlerle okyanusları temizleyen çok narin zarif ruhlarıdr. Bunu anlatmak istercesine, avlarını dişleriyle parçalamak yerine ağızlarını açıp, içeriye dolan deniz canlılarını yutarak beslenirler. 200 yıl yaşayan cinsleri vardır. Elementi sudur.

Zeka: 10    Hız: 6
Uçma: 0    Görüş: 7
Avcılık: 2    Yaşam süresi: 10
Balinaları Seviyorum.

Bana, aradığım tüm soruların yanıtlarının genlerimde kayıtlı olduğunu anımsatıyorlar.

Bu evrende varlığımla doldurduğum yerin ve içimdeki sonsuz bilgeliğin farkındayım. Onların seslerini dinleyerek şifa alıyorum. Her nefeste...
SORU: 
İyileşme ve İyileştirme Gücünü simgeleyen hayvan hangisidir?






Ayı
İyileşme ve İyileştirme Gücünü simgeler. Ayı ayrıca kariyer ve gücün de simgesidir. 
Nerede büyüyüp nerede küçüleceklerini çok iyi bilirler. Tüm bunları kış uykularında kendilerini dinlendirerek başarırlar. Ruhsal anlamda yaşadığı deneyimleri bu süre içinde sindirme şansı olur. Ayılar kendi başlarına ustalıkla avlarını avlar. Hayat içersindeki yollarında korkusuzca ilerlerler. Emeklerinin karşılığını alırlar. Etbalık ve meyve ile beslenir. Genellikle kuytu orman köşelerindeki ağaç oyuklarında, mağaralarda ve inlerde yaşarlar. Yaşam süreleri yaklaşık 15-30 yıl kadardır. Elementi topraktır.

Zeka: 5     Hız: 4
Uçma: 0     Görüş: 6
Avcılık: 8     Yaşam süresi: 6

Ayıları Seviyorum.

Bana, herşeyin çözümünün kendi içimde olduğunu anımsatıyorlar.

İçsel gücümü, sezgilerimi uyandıyorum.
Uyumadan önce zihnimi sakinleştiriyorum ve rüyalarımda sorduğum tüm soruların yanıtlarımı alıyorum. 
Her nefeste...
SORU: 
Denge ve hareket gücünü; derin iletişimi simgeleyen hayvan hangisidir?






At 
 Denge ve hareket gücünü; derin iletişimi simgeler. Atlar nazik ve duygusal hayvanlardır. İnsanlarla kolaylıkla telepatik iltişime geçebilen varlıklardır.
Bu yüzden de insana hizmet eden hayvanların en kabiliyetlilerindendir. Otla beslenirler. Ömrü 20 ila 30 sene civarındadır. Elementi topraktır.

Zeka: 8      Hız: 6
Uçma: 0     Görüş: 6
Avcılık: 4     Yaşam süresi: 5 



Atları Seviyorum.

Bana, şefkat ve anlayışla iletişimi, duygusal olarak dengede olmanın önemini anımsatıyorlar.

Kendime ve  telepati yeteneğime, içsel gücümün bilgeliğine güveniyorum.

Güçlüyüm ve her an dengedeyim. Her nefeste...
SORU: 
Liderlik etmeyi ve yaşamın gücünü simgeleyen hayvan hangisidir?





Arslan 
Liderlik etmeyi ve yaşamın gücünü simgeler. Arslanlar korkulan ve bir o kadar da korkuları yok eden güçtür. Çevrelerindeki varlıkların kendilerinden korktuklarını bilirler. Dolayısıyla kendileri korksalar bile, yaydıkları güç ve heybetli görünüm sayesinde, rahatlıkla bir sürünün arasına girebilir ya da geceleyin ormanda tek başlarına dolanabilirler. Farkındalıkları çok yüksek olan hayvanlardır.
Fundalıklarda, gölge yaparak onları sıcaktan koruyan ağaçların olduğu yerlerde, sazlıklarda yaşarlar. Etçil beslenirler. Yaşam süreleri 25-30 yıldır. Elementi ateştir.

Zeka: 6    Hız: 6
Uçma: 0     Görüş: 7
Avcılık: 7    Yaşam süresi: 6



Arslanları Seviyorum.

Bana, özgüveni ve en iyi özelliklerimi ortaya çıkarmanın önemini anımsatıyorlar. 

Kendime güveniyorum.  Kendi hayatımın liderliğini ve kararlarımın sorumluluğunu alıyorum.  Her nefeste...

SORU: 
Sınırlarını bilmeyi simgeleyen hayvan hangisidir?







Armadillo 
Sınırlarını bilmeyi simgeler.

Armadillolar aralarında savanlar ve yağmur ormanlarının da bulunduğu çeşitli doğal ortamlarda yaşarlar. Böcekler ve karıncalarla beslenirler. 15-16 yıla kadar yaşayabilmektedir. Elementi topraktır.

Zeka: 3     Hız: 3
Uçma: 0      Görüş: 3
Avcılık: 3     Yaşam süresi: 3





Armadilloları Seviyorum.

Bana, kendi sınırlarımı korumanın ve başkalarının sınırlarına geçmemenin önemini anımsatıyorlar.

Kendi sınırlarının nerede bitip, başkalarının sınırlarının nerede başladığının farkındayım ve buna saygı duyuyorum. Kendi sınırlarımı aşarsam, hayatta da her anlamadaki sınırlarımı aşarım ve egomu yükseltirken kendi enerjimi aşağıya çekmiş olurum. Dolayısıyla, kendi sınırlarımı bilmek durumundayım. Her nefeste...

Metin Kutusu: SORU: 
Aile bağlarını ve düzenli, sistemli çalışmayı simgeleyen hayvan hangisidir?










Arı
Aile bağlarını ve düzenli, sistemli çalışmayı simgeler. Dönüştürücülük gücünü temsil eder. Belli bir disiplenle çalışmayı ve görev paylaşımını simgelerler.
Kendi kovanları içerisinde, kendi petekleri dahilinde çalışırlar. Herkes eşit olarak görev bilincindedir. Biri çalışırken, bir diğeri asla boş durmaz. Herkesin bir ortak amacı vardır. Bu ortak amaç içerisinde, tüm çiçeklerden polenleri alıp, bal toplarlar. En kutsal varlıklardan biridir. Doğal ortamlarda ağaç köklerinde, mağara içlerinde kendilerine yuva yaparak koloni şeklinde yaşarlar. Bal ve çiçek karışımı ile beslenirler. Erkek arilar 6 ay; işçi arılar 6 hafta kadar yaşarken; kraliçe arılar 5 yila yakın yaşarlar. Elementi metaldir.
Zeka: 5     Hız: 4
Uçma: 6     Görüş: 2
Avcılık: 2      Yaşam süresi: 1
Arıları Seviyorum.
Bana, bir aileye ait olmanın önemini, görev bilincini ve birlikte üretmeyi anımsatıyorlar. 

Verilen her türlü görevi mutlulukla yerine getiriyorum.
Sistemli bir şekilde sevgiyle çalışarak, emeklerimin karşılığını tatlılıkla alıyorum. Tıpkı arıların tüm emekleri karşılığında saf balı ortaya çıkarmaları gibi, ben de her türlü deneyimi 
sistemli bir şekilde sevgiye ve 
tatlılığa dönüştürüyorum. 
Her nefeste.. 
SORU:
Uzanmayı ve farklılığı simgeleyen hayvan hangisidir?



You Might Also Like

0 yorum